De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus, gelegen aan de Amstel, is sinds 1885 de meest succesvolle studentenroeivereniging van Nederland. Nereus staat bekend om het afleveren van winnaars op elk niveau, het organiseren van internationale roei-evenementen en het faciliteren van een actief verenigingsleven.


Professioneel65414708_2126869580744148_5105690120271429632_o

Nereus biedt al haar leden een professionele omgeving om de roeisport te beoefenen. Van de eenzame skiffeur tot het machinale teamwork van de acht: roeien is kracht, discipline, mentaliteit en teamgeest. Of het nu gaat om de Olympische Spelen, de Wereldkampioenschappen of de prestigieuze Varsity: Nereus is toonaangevend door haar vele nationale en internationale overwinningen. 

 

Veelzijdig

Naast topprestaties op het water blinkt Nereus ook uit in haar organisatorisch vermogen. De betrokkenheid van haar leden maakt het mogelijk om wedstrijden en evenementen te organiseren. Jaarlijks organiseren wij het NK Indoorroeien, de ITDS Carpit Noctem, de Thetis Sprint en het internationale hoogtepunt op de Amstel: de Heineken Roeivierkamp. Dit jaar organiseren wij ook onze lustrumwedstrijden en de Paul Veenemans Prijs.