De Proctos Kliniek is een zelfstandig medisch centrum, gespecialiseerd in de behandeling van proctologische aandoeningen. Proctologie is de kennis van aandoeningen van anus, endeldarm en bekkenbodem. De kliniek is in 2010 opgericht door oud Nereïden Charlotte Molenaar (chirurg) en Chris Deen. Zij vonden het belangrijk om meer aandacht te geven aan patiënten met deze invaliderende aandoeningen en de behandelingen te verbeteren.

De Proctos Kliniek is snel gegroeid sinds de start in 2010 met anno 2018 zo’n 27 medewerkers, waaronder 6 chirurgen.  We leveren laag- en hoog complexe zorg, dat wil zeggen dat eenvoudige- èn complexe klachten, zoals peri-anale fistels en  incontinentie voor ontlasting kunnen worden behandeld. Alle behandelingen worden door de basisverzekering vergoed.

We werken intensief samen met (uro)gynaecologen, maag-darm-leverartsen, dermatologen, pijnspecialisten, bekkenfysiotherapeuten en psychologen omdat deze aandoeningen vaak een multidisciplinaire aanpak vereisen.

De missie van de kliniek is dat luisteren naar de patiënt essentieel is voor het stellen van de juiste diagnose en afstemmen van het behandelplan. Het eerste consult inclusief lichamelijk onderzoek, het stellen van de diagnose en het geven van uitleg over de behandeling, wordt volledig gedaan door een ervaren chirurg. Als het nodig is schakelt zij pas daarna andere hulpverleners in. Wij geloven erg in de kracht van deze ‘omgekeerde zorg piramide waarbij de patiënt ook steeds door dezelfde chirurg behandeld wordt.

Naast directe zorg voor de patiënten heeft onderwijs geven een hoge prioriteit met als doel de proctologische zorg in Nederland te verbeteren. Er lopen regelmatig co-assistenten, arts-assistenten, onderzoekers en fellows met ons mee. Tevens initiëren en begeleiden we wetenschappelijk onderzoek naar diverse aandoeningen en ontwikkelen innovatieve behandelstrategieën met (internationale) expertgroepen.

Wil je meer van ons weten bezoek dan de website van Proctos Kliniek en Zorgkaart Nederland!